20090620

Türkler neden çekirdek çitler?


"Çekirdek" (Helianthus annuus) kuruyemiş sınıfı yasal uyuşturucuların başında geliyor. Ülkemizin yarısı bağımlı diğer yarısı çitleme yeteneği henüz oluşmadığı için kullanamıyor!
Ecnebi atom çekirdeğini çitleyip parçalayalı bir asır oldu bizse tv karşısında günde yarım kg ayçekirdeği işleyip yağa ve gaza çeviriyoruz...
Çok değişik kullanım alanları olan işlenmemiş ayçekirdeğini batılılar genelde kuş yemi olarak tüketiyorlar. Türkler ise dizi ,maç,tiyatro,sinema, trafik kazası,yangın ve bilumum felaketleri izlerken  anında takılırlar.
Dünyanın başka coğrafyalarında bu ölçüde tutulmamış olmasından belli ki bu alışkanlık bize özgü sırlar içeriyor!
Ayçekirdeği tarihte ilk olarak Amerika kıtasında görüldüğü için biz dejenere Türklerin Amerikancı özlemleriyle içten içe örtüşebileceği, akla ilk gelenlerden!Ama asıl alaka bu nesnenin" kabuklu"olmasında saklı.Toplumumuzun artık kabuğunu kırmak kavramını "çitleme"ile metamorfik bir akıl oyununa dönüştürdüğünü düşünebiliriz.
Türkiyenin yarısından fazlasının "çiftleşmek" kelimesini "çitleşmek" şeklinde kullandığını sitemin ziyaretçi istatistik listelerinden uzun zaman önce fark etmiştim. Aşağıda listelerimde her gün gördüğüm binlerce örnekten birkaçı var:

gorillerin çitleşme video izleWin XP MSIE Turkey



japon balığı çitleşmesi
Win XP MSIE Turkey


kuşların çitleşmesi
Win XP MSIE Turkey

kedi çitleşmesiWin XP MSIE Turkey


hayvan çitleşmesiWin XP MSIE Turkey



fil çitleşmesi
Win XP MSIE Turkey

güvercinlerin çitleşmesiWin XP MSIE Turkey

belgesel yaban atlarının çitleşmesiWin XP MSIE

uçakta hostes çitleşmesiWin XP MSIE Turkey


Görüldüğü gibi durum çok vahim! Ülkemin insanı çiftleşme arzusuyla yanıp tutuşurken elindeki bir avuç çekirdekten başka dostu yok. Çiftleşemeyen halkım napsın kardişim çitliyoo!

Yani Türklerin çekirdek çitlerken gelenek ve göreneklerle kıstırılmış cinsel kimliğini araladığı kesin. Kabuklarını ayırıp muhabbetin özünü arıyor bu eylemle.

Hiç yorum yok: