20090623

Güreş neden ata sporumuzdur ?

Tenis, yüzme, eskrim, golf hatta kungfu gibi klas sporlar dururken neden güreş gibi bol temas içeren bir spor bizim ata sporumuzdur?
Çünkü kabul etmeliyiz ki tarih boyunca iletişimi zayıf bir toplum olduk malesef !
Bizler konuşup anlaşırken sözcükler kifayetsizdir çok çabuk beden diline dahil oluruz...
Bu sosyal zaafı sosyolojik evrim sürecinde güreşle kotarmak yoluna gitmiş Türkler!
Ee madem diyalog şart bi yerden başlayalım demiş atalarımız!
Güreşin kelime anlamı "görüş"anlaş demektir.    Zaman içinde ana maksadından uzaklaşır görünse de ilkesel olarak diyaloğu öngören temalaştıran bir spor. Kolkola olmak arzulanmış!
(Bkz. fotoya netekim)


Foto1:Dostunu kolla esirgeme bunu ondan


Genelinde düzgün konuşamayan bir toplumuz isteklerimizi açıkça belirtmeyi değil dolaylı anlatımları tercih ediyor ve bunun için aşırı performans harcıyoruz. Salt dili kullanmak yerine tüm vücut anlaşmaya yatkınız...
Foto2:Arkadaşını içten içe rahatsız eden sıkıntıyı bulup çıkarmaya aday olmak ne güzeldir, mesajı verilirken*
Fotoğrafta görülen koca adamlarla oturup hayata dair 2-3 lakırtı edemezsin. Buna rağmen er meydanı dedin mi akan sular duruyor. Mevzunun en derinine inme iznine sonsuz sahipsin(Ama karşılıklı tabiki!)

Güreş iletişimsizliğin ne kadar korkunç olduğunu insanlara gösterir! Seni anlamayan anlamak istemeyen güç "sana diz de çöktürtür, arkana da geçer pes de dedirtir."
En güzel sözler Kırkpınar er meydanında söylenmiş "altta kaldım diye üzülme üstte çıktım diye sevinme"...
Bu öylesine sevgi dolu evrensel bir mesajdır ki yuvarlak gezegenimizin gey insanları güreşlerimizi izleyip "hacı"olmak için Edirneye gelirler sağ olsunlar. Onları oraya getiren en önemli dürtü eşcinsellerin iletişim dehası olmaları ve iteleşimi son derece sevmeleridir...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

adamın resmen pipisini yapmışsınız

Bireysel dedi ki...

:) ne dediniz anlamadım. Ne pipisi?