
10 büyük günahtan biri de kuzu etini haşlamaktır!
Koyun suyu sevmez çünkü ıslanınca yünü kokar.Süsüne havasına düşkün her koyun bilir;tüylerinin nem dengesine titizlenir(sonuçta karşı cinse güzel görünmek dürtüsü her canlıda var)
Hayvan and içmiş gibi kesilip yemek olduğunda bile etine bu hassasiyeti miras bırakır!

Bak inek öyle değil,eti kokmaz.Çünkü inek hiçbir konuda kendini kasan bir canlı değil gayet larjdır.Biftek olup tabağa düşse de dertlenmez !İnekler Budist oldukları için ölümle yenilenen hayata inanırlar.Ölüp tazelenmek sevinciyle nasıl yenmiş ,onu kim yemiş sallamazlar!
Vahşi doğa belgeselleri et sevenlerin favorileridir!National Geographic ve Discovery gibi kuruluşların aslan-kaplan belgesellerinin, et yemeyi özendiren ve et tüketimini artırmayı amaçlayan "et reklamları"olduğunu iyi kavramak gerekir.Aslında bu belgesellere sponsor olan paravan sosyal vakıflar aracılığıyla et üreticileridir.Cıvır ceylanları iştahla götüren aslan ailesi kadar acıktıran çok az şey vardır hayatta!
Yani doğayı seven insan kuzu etini çok lezzetli bulur.Eğer kişi kuzu etini sevmiyorsa ne doğa ne belgesel seviyordur.
En ironik durumlardan biridir,belgesel izlemenin bir kültür eşiği sayılması...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder